Els meus primers aprenentatges d'Educació Infantil


Benvolguts al meu blog sobre el que estic aprenent a la Universitat sobre Educació Infantil

viernes, 12 de octubre de 2012

Com crear un Wiki


Hola!

Avui us ensenyaré com crear un wiki. Per començar, què és un wiki?

"Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida..." 


Per a més informació dona-li aquí

Hi ha moltes pàgines des d'on pots crear un wiki, però la que anem a utilitzar per fer aquest tutorial és la pàgina de wikispace

  • Una vegada estiguis a la pàgina de wikispace, dóna-li a Universitats. 
  • A la següent pàgina, a dalt a la dreta et sortirà: “¿Eres estudiante? Por aquí” li dónes i t'envia a la pàgina de benvinguda. 
  • Tens dues opcions, si vols unir-te a algun wiki ja creada li dónes a l'opció de la dreta “¿Buscas tu clase?” i si és per crear una nova, has de donar a l'opció de l'esquerra “¿Eres nuevo?”. 
Nosaltres agafarem l'opció de crear una nova wiki. En l'imatge de sota veuràs els pasos que t'explicaré a continuació i el que has de posar. 
  • Omples tota la informació que et demanen i en “Your Industry”, en el menú desplegable, has de posar educació superior. 
  • Marca que és per a ús educatiu. 
  • Una vegada ho tinguis tot li dones a "unirte".



Una vegada ja ho tinguis creat, et surt la pàgina principal del teu wiki i des d'aquí t'explica com pots agregar a la gent, canviar el disseny, com has d'editar, entre altres coses. 

Espero que hagi estat útil l'explicació i pugueu utilitzar un altre mitjà de comunicació entre companys, amics, etc.

Diferències entre blocs i wikis:


Per començar us vaig a ensenyar una presentació que ens van posar en classe sobre les diferències entre un bloc i una wiki.