Els meus primers aprenentatges d'Educació Infantil


Benvolguts al meu blog sobre el que estic aprenent a la Universitat sobre Educació Infantil

domingo, 30 de septiembre de 2012

Crear documents, presentacion... en Google Drive

Hola a tots i totes!

Com os vaig mostrar en l'entrada anterior que parlava sobre Google Drive, es poden crear documents, presentacions, formularis, etc. A continuació en aquesta entrada explicaré com crear-les i compartir-les amb la resta de membres del grup.

Per crear un document:


Li dónes a crear un document i et sortirà una fulla en blanc (com si fos un Word). Aquí pots adjuntar tot el que vulguis compartir amb els membres del grup ja siguin imatges, taules, vídeos, etc.
Una vegada que tinguis fet tot el que vulguis mostrar, has de donar-li a “compartir” en la part de dalt a la dreta. T'apareixerà un quadre on has de posar els noms de les persones amb qui vulguis compartir el document (mirar imatge d'abaix). Quan ja estiguin totes les persones especificades, li dónes a “compartir i guardar”. D'aquesta manera tots els membres del grup poden escriure i modificar el document que has creat.

Aquí us deixo un exemple d'un document compartit entre cinc persones i que vam estar modificant entre totes alhora.

                                         

o a la següent pàgina web:

https://docs.google.com/document/pub?id=1yUD23zUpUWVgxvUQY7SDV-a_huf4d32A0xyrzj_O8n0
 
Per crear una presentació:

Li donarem a “crear” i després a “presentació”. T'apareixerà un quadre on hauràs de triar el tipus de disseny que vols per a la teva presentació. Una vegada ho tinguis escollit dóna-li a “aceptar” i ja pots començar a escriure tot el necessari per al teu treball.
En qualsevol moment pots donar-li a "compartir", a dalt a la dreta, i seguir les mateixes indicacions que he donat anteriorment.

Exemple:


     

                   





Per crear un formulari:
 
Li has de donar a "crear" i després a "formulari". Li poses el títol sobre el tema que vols que sigui el teu formulari. És una bona manera de fer enquestes on-line i que fàcilment vegis els resultats obtinguts. A continuació comences a escriure les preguntes que vulguis fer i com vols que es vegin les respostes que vols que et contestin. En la imatge de sota et mostro el que t'hauria de sortir, en qualsevol moment pots modificar-ho una vegada fet.




Quan ja tinguis les preguntes li dónes a "OK" i després a dalt a la dreta has de donar-li a "veure respostes" i en el desplegable a "full de càlcul", on se't dirigirà a una fulla de éxcel. Una vegada estiguis en la fulla de éxcel pots modificar les preguntes i respostes, enviar el formulari, entre altres coses. Per respondre a les preguntes has de donar-li a "formulario" i després a "ir al formulario en directo" (en la imatge de sota es mostra les diferents opcions que hi ha). Una vegada aquí segueix els passos donats anteriorment per compartir-ho amb la gent que vulguis.



Exemple de com quedaria:




Com publicar els documents, presentacions y formularis? 


Tots aquests documents els pots publicar a la teva pàgina web, donant-li a "archivo" i en el menú desplegable a " publicar en la web" d'aquesta manera t'apareixerà una adreça HTML que és la que has d'introduir en el teu blog o pàgina web.

sábado, 29 de septiembre de 2012

Google Drive

Bona tarda!

L'altre dia a la classe de les TIC, vam estar veient de què tractava “Google Drive”. Amb Google Drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents i etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive, que el diferenciarem de l'espai Shared with me que és on aniran a parar els documents que els demés comparteixen amb mi.A continuació os mostraré el vídeo on explica de que tracta.





 by: blog de gestioinformaciocomunicacio

Una vegada vist el vídeo, vam veure que era una eina molt útil a l'hora de fer treballs en grup. Vam estar provant-ho i ens vam posar en grups per compartir documents, presentacions, etc. En la imatge que hi ha a continuació, us mostro el senzill que és crear algun d'aquests esmentats anteriorment.





Com pujar un vídeo al blog!



Hola de nou!

Avui us explicaré com pujar un vídeo des d'una pàgina d'internet al blog sense que sigui des de youtube (ja que a internet només surten tutorials de com fer-ho des de youtube).
Primer teniu que tenir localitzat el vídeo, en aquest cas penjarem el vídeo que vaig posar en l'anterior entrada sobre "Les Webquest". A continuació li donarem a "Embedir", que està damunt del vídeo que volem penjar (en la imatge que hi ha a continuació està assenyalat amb vermell).
A baix, t'apareix el "Codi a embedir" (marcat amb un cercle de color blau) i has de donar-li a "Copiar", d'aquesta manera estàs copiant tot el codi del vídeo.


Una vegada que hagis donat a copiar el codi, et vas al teu blog i li dónes per fer una nova entrada. A dalt a l'esquerra has de donar-li a "HTML" (marcat en la imatge que está sota amb un cercle vermell) i després en la part blanca on has d'escriure el text, fer "botó dret amb el ratulí i pegar". Se't copiarà un text molt llarg i extrany.

Per reduir el vídeo:
Si vols fer més petit el vídeo has de buscar un codi que posa "height i width" acompanyat cadascun dels seus respectius nombres. Per fer-ho més petit, dividirem cadascun d'aquests nombres entre dos, esborrant el que hi havia i escrivint la meitat. Així se't reduirà el vídeo ( en la imatge de sota et mostro senyalitzat amb un cercle de color blau, et mostro com ha de quedar).




Una vegada que hagis realitzat tots aquests passos, només et queda donar-li a publicar i ja tindràs el vídeo publicat en el teu blog.

Espero que hàgiu entès tots els passos i pugueu pujar els vostres vídeos en els vostres blogs! Salutacions!

miércoles, 19 de septiembre de 2012

Les webquest

Hola a tots! 

Un dels primers exercicis que ens han manat, és que observem la pàgina de http://www.edu3.cat/ on podrem trobar una gran varietat d'informació i vídeos distribuïts per matèries com: llengües i literatura, ciències naturals, educació física, entre d'altres. Ha continuació us presento un vídeo amb la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Espluques de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals. Per més informació, us presento un enllaç i una petita introducció sobre el que són les webquest. 

"El creador de las WebQuest, Bernie Dodge, profesor de tecnología educativa de la San Diego State University, las define como “una actividad de investigación en la que la información con la que interactúan los alumnos proviene total o parcialmente de recursos de la Internet” (Dodge, 1995)." 

http://www.webquest.es/que-es-una-webquest